En allsidig hobby

Modelljernbane er en hobby for hele familien

Modelljernbane kan være så mangt. I tillegg til togene som ruller på skinner, kan man lage landskap, bygninger og scener som er inspirert av fantasi, eller en virkelighet byggeren kan relatere seg til. Det finnes ferdige byggesett og mulighet for å bygge selv fra grunnen av. Visste du at man kan lage et tre av en ledningstump? Følg med på MJFs forum eller les artikler i foreningens hobbytidsskrift MJ-bladet.

Alle har plass

Det finnes tog i de fleste skalaer. Det minste togsettet (Skala T) får plass på en blyant, og det finnes tog som en kan kjøre i hagen (eks O-, G-eller I-skala). Tog i N-skala kan f.eks bygges inn i stuebordet eller Skala Z i en koffert. Allikevel er nok skalaen HO den mest benyttede i Norge. Se en oversikt over skalaer på MJwiki.no. Det finnes mange startsett å få kjøpt i en av landets togbutikker.

Over hele landet

Det finnes klubber og grupperinger mange steder i landet. Ønsker du å være en del av et miljø og lære av andre, kan du oppsøke miljøer hvor du kan få inspirasjon til hobbyen og lære mer om ulike teknikker. Du kan se en oversikt over klubber rundt om i landet under “Finn din lokale klubb“.

Kjør tog fra mobilen

Teknologien er langt fremme i modelljernbaneverden. Den som er interessert i elektronikk, spill og apps kan kjøre togene fra sin mobil eller nettbrett/Ipad med Apple eller Android som operativsystem. Det er selvsagt også mulig å kjøre tog fra PC eller via en egen håndkontroller. Les mer om de ulike måtene å kjøre tog på her.

Har du et Märklin-tog på loftet?

Mange har kanskje drevet med modelltog tidligere, og har et gammelt tog pakket ned i esker. Hva med å gjenoppta hobbyen og dele den med familien? Barn elsker tog, og sammen kan dere lage landskap og gjøre noe sosialt i familien!

I tillegg trenger man jo hus og biler på anlegget! Visste du at det går an å kjøre små, fjernstyrte biler på anlegget også? Har du en liten hageflekk med noen busker og planter, kan du jo kjøre tog i hagen?

Bli inspirert

Som medlem av MJF får du tilsendt MJ-bladet 4 ganger i året. Bladet har reportasjer fra aktiviteter rundt om i landet, og en rekke artikler som vil gi deg inspirasjon til hva som er mulig innenfor hobbyen. Du kan også oppsøke Modelljernbaneforeningens eget forum for å spørre eller lese mer om mange ulike temaer om jernbane i modell. 

2.desember er verdens modelljernbanedag!

Bli med du også! Følg med i din lokale avis eller oppsøk en klubb i ditt nærmiljø i dag! Som medlem av MJF vil du holde deg oppdatert på alt det spennende som skjer innen hobbyen.

Modelljernbane er en allsidig hobby!

Bli medlem og få MJ-bladet tilsendt du også!